Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Huzurevi

İstanbul Darülaceze Huzurevi Nerede, Kalma Şartları, Özellikleri, Adresi, Telefonu, İletişim Bilgileri

Kayışdağı Darülaceze Huzurevi

İstanbul ili, “Anadolu Yakası” bölgesi, “Kadıköy” ilçesinde bulunan; “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Huzurevi” hakkındaki detaylı bilgiler, huzurevi hizmetleri, kalma şartları, varsa huzurevinin fotoğrafları, adresi, telefonu ve iletişim bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

İ.B.B Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Huzurevi

1998 yılından beri İstanbul Kadıköy’de faaliyet gösteren “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Huzurevi” toplamda yaklaşık 1000 kişilik kapasiteye sahiptir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1998 yılında açılan İstanbul Darülaceze Müdürlüğü, 46.000 metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 151.000 metrekare alan üzerine kurulmuş, Türkiye’nin en büyük bakım ve huzurevi olma özelliğini taşımaktadır.

İstanbul Darülaceze Müdürlüğü Huzurevi‘nde kalan sakinlerimiz, fiziksel ve psikolojik durumlarına göre gruplandırılmış olup kendilerine en uygun yaşam sitelerinde hizmet verilmektedir.

Kayışdağı Darülaceze’de yaşam alanları sakinlerin ihtiyaçları doğrultusunda şu şekilde oluşturulmuştur:

Çınar Sitesi: 60 yatak kapasiteli ve iki kattan oluşan sitede demans tanılı bayan sakinler yaşamını sürdürmektedir.

Umut Sitesi: 44 yatak kapasiteli ve iki kattan oluşan sitede demans tanılı bay sakinler yaşamını sürdürmektedir.

Güven Sitesi: Kendine yetebilen ve özel ilgiye ihtiyacı olan bayan sakinlerin kaldığı site, 133 yatak kapasitesine sahiptir.

Zümrüt Sitesi: 72 yatak kapasitesine sahip olan sitede kendine yetebilen erkek sakinler kalmaktadır.

Sevgi Sitesi: Özel ilgiye ihtiyacı olan erkek sakinlerin kaldığı site, 134 yatak kapasitesine sahiptir.

Papatya Sitesi: Zihinsel engelli bayanların kaldığı site 80 yatak kapasitesine sahiptir.

Dolunay Sitesi: Zihinsel engelli erkeklerin kaldığı site 80 yatak kapasitesine sahiptir.

Huzur Sitesi: Yatağa bağımlı bay ve bayanların kaldığı site,133 yatak kapasitesin sahiptir.

Misafirhaneler: Sınırlı süreli olarak kalınabilen site, 12 apart daireden oluşmaktadır.
Kişilerin seyahat ve iş durumları nedeni ile bakmakla yükümlü oldukları yakınlarını
geçici olarak bırakabilecekleri birimde; sunulan konfor karşılığında belirli bir hizmet bedeli alınmakta,sağlık ve bireysel bakım hizmetleri de verilmektedir.

YAŞAM EVLERİ (CEP DARÜLACEZELER)

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje çerçevesinde yaşlıların alıştıkları sosyal ortamlarından, mahallelerinden, semtlerinden koparılmadan ihtiyaçlarının giderilmesi ve bakımlarının yapılması amacı ile Darülaceze huzurevinde’de kalma şartlarına sahip olan kişiler evlere yerleştirilerek, sosyal bir çevrede yaşamlarını sürdürmeleri sağlanmaktadır. Sakinlerin, Darülaceze huzurevi kampüsünde alacakları tüm hizmetlerden yararlanabilecekleri şekilde düzenlenen Cep Darülaceze evlerinin kiraları ve her türlü ihtiyacı Darülaceze Müdürlüğü tarafından karşılanmaktadır.

60 yaşın üzerindeki bakıma muhtaç veya sosyal güvencesi olmayan, kimsesiz, özürlü-engelli yaşlılar kuruma başvuruda bulunabilirler. Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur emeklileri ise, kaldıkları yerin özelliklerine göre değişen tek veya çift kişilik oda ücreti ödeyerek huzur evinde kalabiliyorlar.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Huzurevi Hizmetleri:

  • Kurum İçi ve Dışı Sosyal Faaliyetler: Doğum günleri, bayramlar, piknikler, geziler,
  • Darülaceze Dostluğu ve Gönüllülüğü projesi çalışmaları,
  • Sakinlerin Sosyal Hayata Adaptasyonu projesi uygulama çalışmaları,
  • Aktif Yaşlılık, Düzenli Egzersiz ve Spor İle Yaşlıların Yaşam Kalitelerinin Sağlık Durumlarının Geliştirilmesi çalışmaları(Marmara Üniversitesi),
  • DASK (Darülaceze Spor Kulübü, DÖSK (Darülaceze Özürlüler Spor Kulübü),
  • Manevi eğitimler yapılmaktadır.
 Beslenme: Sakinlerimize diyetisyen gözetiminde üçü ana ikisi de ara öğün olmak üzere günde beş öğün yemek verilmektedir. Ayrıca sakinlerimiz kurum içerisinde faaliyet gösteren kafeteryalardan da yararlanabilmektedirler.
Muayene ve Tedavi Hizmetleri: Sakinlerimizin periyodik muayeneleri, kurum bünyesinde çalışmakta olan diş hekimi, aile hekimi, psikiyatrist, nörolog ve fizik tedavi uzmanı tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Hastalıkları ayrıntılı tetkik ve tedavi gerektiren sakinlerimiz, ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilerek her türlü tedavileri kurum tarafından takip edilmektedir.

Darülaceze Huzurevi’ne Kabul Edilme Şartları

İstanbul Darülaceze Müdürlüğü’nde kalmak isteyen müracaatçılara ilişkin başvurular, Sakin Kabul ve Sosyal Hizmetler Şefliği’ne yapılır. Sosyal çalışmacılar tarafından yapılan inceleme sonucu kabul şartlarına uygun olduğu tespit edilen kişiler, gerekli belgeler de tamamlandıktan sonra değerlendirilmek üzere Kabul Komisyonu’na sevk edilir. Kabul Komisyonu tarafından uygun görülen kişilerin kuruma kabulü yapılır.

Başvurular; bireyin kendisi ya da ilgilileri tarafından, 153 no’lu Beyaz Masa vasıtasıyla veya 0 216 528 85 85 no’lu Yaşlı Danışma Hattı’ndan yapılabilir.

Başvurularda Aranacak Şartlar

1 – İstanbul il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak,

2 – Kadınlarda 55 yaş, erkeklerde 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak,

3 – Kanunen bakmakla yükümlü kimsesi bulunmamak [Medeni Kanun Md:364],

4 – Sosyal ve ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile tespit edilmiş olmak,

5 – Bulaşıcı hastalığı olmamak,

6 – Uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak,

7 – Akıl hastalığı, zekâ geriliği bulunmamak.

Kayışdağı Darülaceze Huzurevi Fotoğrafları

 

Kayışdağı Darülaceze Huzurevi Müdürlüğü İletişim Bilgileri

Adres: Kayışdağı Caddesi. No:233. Ataşehir- Kadıköy- İSTANBUL

Telefon: (216) 528 84 00

Dileriz, İstanbul Anadolu Yakası Huzurevleri içerisinde bulunan, Kadıköy Ataşehir Kayışdağı Huzurevi hakkındaki detaylı bilgi içeren makalemiz size faydalı olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü Huzurevi ile ilgili sorularınız ve yorumlarınızı, aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.




4 Huzurevi Yorumu

  1. Yani huzur evinde kalmak için ille de fakir olmak gerekmiyor. Emekliler de ücret karşılığı huzur evlerinde kalabiliyor.

Huzurevi İçin Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz gösterilmeyecek.


*